Novi Sad
28.09.2015.
06:01 > 06:32
Stanovnici Srbije, prema podacima do kojih je došla dr Jasna Mastilović sa novosadskog Instituta za prehrambene tehnologije, najviše bacaju hleb, dok se ostale namirnice daleko bolje čuvaju.
  • 28.09.2015 17:34
    @:/ - bacanje hrane je greh
    Sistematsko trovanje hrane od strane proizvođača, a zarad ličnog profita je greh, jer to predstavlja sistematsko trovanje naroda.
  • nooka

    28.09.2015 08:56
    Naravno da se najviše baca hleb kad mu je u većini slučajeva kvalitet nikakav.
    Kupiš ga ujutro, a uveče se već sav mrvi i raspada.
  • paja

    28.09.2015 08:53
    realno
    pa kad bi ovi nasi hlebovi ostali jestivi bar dva dana, ne bi se bacali. Kvalitet je uglavnom takav da ako se ne pojede isti dan, sledeci je zali bozze..moze da se iskoristi jedino za prezlu ili moche
  • :/

    28.09.2015 08:24
    bacanje hrane je greh
    Ne razumem ove koji jedu samo svez hleb. Ja najvise volim kada odstoji par dana. I nikad nista ne bacam. Ako se desi da nesto ne pojedemo u kuci, sacuvamo u frizideru i subotom odnesemo komsijskim mackama na vikendici. Da vidite tu radost :)
  • Hrana se ne baca

    28.09.2015 08:15
    Zašto bih ga bacao,onaj od 2 -3 dana je dobar za dvopek ili moču, mrvice dam pticama i ne bacam ni atom hleba.Hrana se ne baca, to je nepristojno.
  • ST

    28.09.2015 08:13
    A i ovaj danasnji hleb...
    ...ujutru ga kupis,uvece mozes da zidas kucu...
  • Sava

    28.09.2015 07:31
    Naravno, hleb je kriv.
    Sudeći po našim komantarima - za bacanje hrane kriv je kvalitet hleba. Leba ti.
    U gradu ima milion i po pekara (a na selu je još lakše), sigurno su vam bar 3 blizu - nađite neku dobru, nemojte iz navike kupovati belu pufnaru koji je (zbog aditiva) divna prva dva sata, a zdrava je ko plava voda s keja. Izdvojite deset dinara više za veknu, nećete propasti. Opet, ne morate kupovati one fenseraje za 200 dinara, takve bolje ispecite kod kuće.
    Ovako po komentarima, rekao bi neko da postoji jedna vrsta hleba, jedan lanac pekara, i svi kupuju hleb unapred za tri dana.
  • 28.09.2015 07:24
    @Paja - realno
    To i nije hleb, niti bi se smeo tako zvati. To je bućkuriš od hemije, nešto malo lošeg belog brašna i vode, pa još i nedopečen. To i ne treba jesti, jer je uzrok mnogim bolestima. Nego kod nas još uvek vlada pogrešno mišljenje da je hleb osnovna namirnica bez koje se ne može živeti, pa nam shodno tome, pod tim imenom, uvaljuju svakakvo đubre koje je sve samo nije hrana, a najmanje zdrava.
  • 28.09.2015 07:13
    Lebac
    Malo sumnjam da je uvažena naučnica dobila podatke od skupljača po kantama.
    A možda je to i do kvaliteta hleba, odnosno do brašna koje nabaljaju pekari, ko zna odakle i čijeg.
  • PERICA

    28.09.2015 07:00
    Hleb
    U tzv ŽITNICI EVROPE je nalošiji, pa se iz tog razloga i baca.
  • Voldi

    28.09.2015 07:00
    Zato hleb ne treba kupovati. Bez istog se može.
  • Miroslav

    28.09.2015 06:35
    ...jer ne valja
    ** Od sve hrane, najviše bacamo hleb...**
    - Zato sto, bar u Beogradu, hleb koji se kupi danas moze da se jede i sutra ALI prekosutra ne moze nikako jer se ili stvrdne ili razdrobi u mrvice. A to govori o kvalitetu i sirovina i mesenja i pecenja.
    - Bilo bi dobro da se javno porazgovara i o prevari zvanoj "gramaza" jer se, bar u BG-u" prilicno zakida na tezini pa su izmisljene vekne od 300, 400 i 450 grama koje se prodaju po ceni vekne od 500 gr.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna